Skjulte perler

Om du setter pris på å være alene i fjellheimen, eller ønsker å få se steder de fleste andre går glipp av, er dette turen for deg. Her oppsøker vi det gjemte og ukjente for folk flest.

Romsdalen er mye mer enn Romsdalseggen, Rampestreken og Trollstigen. Mellom fjord og fjell, alpine tinder og åpne vidder leter vi frem de skjulte og vakreste stedene Romsdalen har å by på. Hvor går ferden? Mange skjulte perler klare for å oppdages. Vi tar deg dit.

Om turen:

Her kan vi planlegge turer for de minste til de voksne, for de fjellvante eller ikke. Turene varierer i like stor grad som landskapet i Romsdalen. Du vet ikke hvor vi skal før samme morgen. Det eneste vi trenger å vite fra deg i forkant, er din turerfaring, forventninger og graderingsfarge*. Ut ifra informasjon på påmeldingen, finner guiden passende turmål for gruppen.

Praktisk info:

Vi møtes til ferdråd på morgenen før tur og blir litt kjent før vi drar på eventyr.

Graderingsfarge

For å gjøre det lettere for oss å finne en fjelltur som passer for deg, ber vi deg beskrive hvilken farge du er: grønn, blå, rød og svart indikerer turens vanskelighetsgrad. (Fargene er i henhold til internasjonalt graderingssystem)

Grønn – enkel.

Passer for: Nybegynnere. Krever ingen spesielle ferdigheter. Hovedsaklig korte turer. Høydemeter og lengde: < 300 m. < 5 km. Stitype: Asfalt, grus, skogsveier og gode stier. Stor grad av opparbeiding som gir god fremkommelighet. Underlag fast og jevnt uten store hindringer eller kryssing av stor bekk. Stigningsgrad og eksponering: Moderate stigninger, ingen bratte partier.

Blå – middels.

Passer for: de med litt erfaring i terreng. Middels trente turgåere. De med grunnleggende ferdigheter. Høydemeter og lengde: < 600 m. < 10 km. Stitype: kan ha noe mer krevende partier enn grønn tursti. Kan være steinete, men ingen ur. Kun enkle vad. Stigningsgrad og eksponering: Moderate stigninger som kan inneholde enkelte bratte partier. Enkelte partier som kan oppfattes som luftige for folk med høydeproblemer. 

Rød – krevende.

Passer for: erfarne turgåere. De med god utholdenhet. Godt turutstyr og godefjellsko. Høydemeter og lengde: < 1000 m. < 20 km. Stitype: Sti, åpentterreng, stein, ur og snaufjell. Bratte helninger og lengre strekninger med løsstein og myr kan forekomme. Vading kan forekomme. Stigningsgrad og eksponering:flere typer stigninger og utfordringer. Flere luftige og utsatte partier. Kan inneholde tekniske utfordringer med noe klyving og bruk/støtte av hendene.

Svart – ekspert.

DENNE KREVER PRIVAT GUIDEPasser for: erfarne fjellfolk. De med god utholdenhet. Godt turutstyr og gode fjellsko.Høydemeter og lengde: ingen makshøyde eller lengde. Stitype: lange turer på mer krevende stier enn ”rød sti”. Krevende vading kan forekomme. Stigningsgrad og eksponering: toppturer med bratte og vanskelige partier med ujevnt underlag. Luftige partier og passasjer/ partier med utsatt klyving. Smale egger, sva, ur etc. Her er avtales pris etter type tur. 

Inkludert i prisen:

  • Guide

Pakkeliste:

  • Fjellsko
  • Dagstur
  • sekk
  • Varme og vindtette klær
  • Ekstra ulltrøye
  • Hansker og lue
  • God matpakke og drikke 
  • Telefon
  • Solbriller og solkrem

Pris:

• Guiding halv dag: 1-3 pers/minstepris: 3000,-. 4-6 pers: 1100,- pr. pers.

• Guiding hel dag: 1-3 pers/minstepris: 5000,-. 4-6 pers: 1300,- pr. pers.

• Det er mulig å leie gåstaver. Transport kommer i tillegg.

kontakt oss

Ønsker du  å bestille denne aktiviteten?

Send forespørsel på å gjøre denne aktiviteten. Spesifiser gjerne når og hvor stor gruppe du ønsker å bestille for.

Tusen takk! Din henvendelse er mottatt og vi vil komme tilbake til deg mellom kl 09.00 og 15.00, mandag til fredag. Hvis det er noe som haster kan du nå oss på +47 71 22 17 00
Oops, noe gikk galt. Prøv igjen, send oss en mail eller ring oss på telefon.